Världens bästa fästman!

Har haft en fantastisk dag med världens finaste fästman, vi lämnade vår lilla skatt till mormor och tog med oss en picknick korg och åkte till högklint och satte oss nere på klippkanten och fikade bara han och jag! Vi satt länge och bara såg på varandra, pratade och solade tillsammans, det var en sån frihet och fantastisk känsla att få egen tid tilsammans. Efter någon timmes tid där åkte vi vidare och vandrade längs havet nedanför axelsro där vi vecka 28 hyrt en stuga för att få maximalavkoppling på semestern! När vi promenerat, pratat, pussats och åter bara njutit av varandras närvaro åkte vi vidare till "vår tomt" promenerade där ikring och diskuterade och planerade och det riktigt pirrade i magen av bara tanken på att vi ska bo "DÄR"! Dagen var inte slut ännu, vi åkte vidare till blåhäll där vi åkte omkring och kikade en stund och sen stannade vi mitt i skogen ute i ingenstans så gott som och bara la oss ner HAN och JAG! :) Nu hade ytterliggare timmar passerat ut av vår egna tid och man riktigt kände lyckoruset och vilken härlig känsla och vad behövligt det är med just sån tid tillsammans ensamma. Nellie är det bästa vi skapat, men även dom bästa föräldrarna behöver tid ensamma.

Efter allt detta fortsatte tiden mot kvällen och vi åkte till vår lilla tjej vid mormor och grillade på altanen innan vi alla tre somnade som stockar på en filt i solskenet! Nu ikväll har Nellie somnat utan bröstet i egen säng och jag och Filleman spenderar tid tillsammans med en påse popcorn!

Åhh va jag älskar mina två fantastiska familjemedlemmar! Jag är så otroligt lyckligt lottad!

24 Juni

Nu när huset ligger på is framtill Augusti så passar vi på att njuta så mycket vi bara kan ut av sommarvärmen, så vi tillbringar större delen av dagen på vår uteplats eller på någon lekplats i närheten! Och på kvällarna ser vi fotbollsvm och pratar om huset och planerar inför vad som komma skall :) Vi är så lyckliga och går runt i ett enda lyckorus just nu och bara njuter av varenda sekund!

Snart får bloggen en ny och fin design också som vi ser framemot!

Drömmer mig bort en stund

Vi har under en lång tid även pratat om att åka på en kryssning tillsammans i lilla familjen och tillsammans med Fillemans familj i medelhavet och nu hittade jag en perfekt kryssing åt oss så sitter och drömmer en stund!
Båten har precis allt man kan önska sig, spa, pooler, restauranger, shoppinggata, kasionon, puber, shower och massa massa mer! Vore så fantastiskt mysigt att komma iväg en vecka på detta och bara njuta tillsammans.



Bankmöte

Nu är allt klart kring det praktiska med papper osv kring hus med bank och Eksjöhus, vilket känns toppen bra. NU skall vi suga på karamellen tills i Augusti och planera och tänka och bestämma hur vi vill ha det och sen i Augusti smäller det till och börjar hända saker. Kanske inte just så det syns, men med allt pappersarbete och beställning av hus osv. Det är helt fantastiskt att det händer JUST OSS. Att vi får möjligheten att göra detta, vi åker ofta omkring och tittar på färger på olika trähus, på buskar, staket osv, allt sånt skall ju också bli precis som man tänkt sig. Och att vi nu får möjlighet att bygga helt NYTT så kan vi ju välja allt sånt här precis så som vi vill ha det! Sen att jag har en händig man som kan sätta sin egen prägel på vårt nya hus både inuti och utanför är ju helt fantastiskt.

Det är mycket man skall få till förutom bara huset! Man skall ju ha en uteplats med gräs, ett garage (!), en altan kanske, en garageuppfart osv. Mycket man skall tänka på och ha med i beräkningarna. Nu skall vi smälta tanken och försöka förstå att detta blir VERKLIGHET och försöka komma fram till hur vi vill ha det. Det bästa med allt är att vi för det mesta är helt överrens!

Vad hade ni valt för kök i ett nytt hus om ni fick välja? Vi har troligtvis bestämt oss men det är alltid roligt med lite idéer! :-)

Separationsångest

Vi är inne i en period utav stark separationsångest här hemma. Sötfisen är precis på väg att sluta amma och det funkar utmärkt med mat på dagarna, men hon är aningen kinkigare och mycket mer MAMMIG än vanligt. Inte ens pappa verkar funka, förutom ibland såklart vid bus och lek :) Inte den minsta sekund får jag "för mig själv" på dagarna, hon skall vara i famnen, klättra på mig eller sitta vid mig konstant. Klart att det är himla mysigt, men ibland vill man hinna göra andra saker också. Jag kopplar ihop denna separationsångest med att sluta amma, och det är nog precis så det är. Det har ju varit vår mysstund och vår trygghet i snart 9 månader, varje ledsen stund, trött stund, eller hungrig stund har vi ju suttit där och myst HON och JAG! Det gör lite ont i mammahjärtat att se att hon letar efter bröstet och letar efter tröst, men vi försöker allt vi kan att mysa upp oss med henne i famnen och mysa och hitta andra sätt att gosa. Det går bättre och bättre, men jag är fullkomligt URDÅLIG på att låta henne vara lite ledsen för att det sedan kommer bli bättre, utan jag ger ju upp och ger henne bröstet till slut. Vem vill se ens barn vara ledsen, inte jag! Men jag vet ju innerst inne också att det handlar säkert bara om ett par dar, några få gånger sen kommer det vara skönt för oss båda! Hon är bäst vår lilla tjej!

Med 99,9% säkerhet..

..Har vi nu valt våra drömmars tomt och det blev den tomten vi tidigare visat bilder på. En fantastisk hörntomt, med mycket sol och stora fina ytor. En tomt på drygt 1300 kvadratmeter. Mötet med säljaren gick super bra och vi fick med oss en tomt karta hem samt en ny produktionskalkyl som vi nu skall jobba utefter. Att nu ha valt tomt till 99,9% säkerhet känns jätte bra och jag tror inte att vi kommer att ändra oss med tomtläget för det är enligt oss den BÄSTA tomten. Det känns så bra att vi nu är igång på RIKTIGT, nu skall vi gotta ner oss i alla kataloger och forma vårt hus, mycket att tänka på.
  • Färg på taktegel
  • Husets färg
  • Stuprännornas färg
  • Vilket kök
  • Bardrumsinredning
  • Tapeter eller målat
  • Parkett eller klinker i hallen och köket
  • Spegelvänt eller enligt katalogen
  • Spröjsade fönster eller ospröjsade
  • vilka blandare vi vill ha
  • badkar eller dusch
  • OCH MYCKET MYCKET MER!
Ja ni ser, det är en hel del som skall smältas in och det är bara skönt att det snart är semestertider och hustankarna kan läggas på is en stund tills i Augusti då dom är klara med vår riktning på tomten så vi kan placera huset och komma igång med alla val. Det är en hel del "väntetid" såhär i början då alla bygglov och allt skall komma igång, men sen när allt sånt är klart så rullar det igång ordentligt. Vi skall bland annat få åka iväg på Eksjöhus bekostnad till Kalmar och bo på hotell och välja kök då dom inte har någon återförsäljare för hth kök på Gotland, en mysig liten tripp med andra ord. Möten med karlströms för att välja kakel och klinker, osv osv.

Första krypningen

Nellies första krypsteg kom i lördagskväll, jag och hon låg på golvet och lekte innan hon skulle sova och rätt som det var så tog hon sig framåt likt en mask :) Hon tar sig nu framåt och förstår hur man skall göra, men det liknar som sagt mer en mask än att hon kryper, men hon ställer sig upp och gungar i krypställning. Men i och med att hon tar sig framåt så blir det att hon kryper! Upp på allt detta har vi trappat ner amningen avsevärt och hon är super duktig som klarar sig så bra med mat :) Skönt för oss alla! En liten uppdatering om vår lilla tjej får ni också lite då och då! Vi är så stolta över henne båda två! Fyra små tänder har också vuxit fram och flera är på gång! Hon är lite kinkigare än vanligt men visst bjuder hon en hel del på sina fantastiska smile ändå!

 


Nytt möte

Häromdagen kom vår egna Eksjöhus katalog hem till oss med posten, i denna pärm skall vi spara alla papper och avtal som kommer att skrivas på och lämnas ut under byggtiden. Här i sitter bland annat köpavtalet med våra underskrifter samt en underskrift av Eksjöhus. Med detsamma börjar man känna att detta kommer verkligen att bli verklighet. Det är inte konstigt att det pirrar lite extra inför varje Eksjöhus möte :) Vi är så himla glada och lyckliga över att just VI kommer att kunna bygga vårt egna nybyggda hus på en plats som känns perfekt långt in i hjärtat. På kvällens möte med Eksjöhus kommer vi att få en tomtkarta utlämnad samt storlekarna på dom olika tomterna och det är också nu vi kommer att ta beslutet om vart vårt fina hus skall byggas. Troligtvis blir det tomt nr 20 som vi redan pratat om eftersom den redan nu känns perfekt! Vi skall även komma överens om hur huset skall placeras och även om det skall spegelvändas. En ny produktionskalkyl skall arbetasfram så att vi har exakta siffror att jobba utefter. Det kommer att bli startskottet PÅ RIKTIGT ikväll och det ser vi framemot.

 

Att ha en lättarbetad och hjälpsam säljare inför några av ens största val här i livet är otroligt viktigt och vi känner ett enormt förtroende och tillit till vår säljare. Vi ser framemot detta på alla sätt och vis!

 


Köpeavtal

För ett par veckor sen skrev vi på ett köpeavtal med Eksjöhus vilket betyder att vi garanteras att dom inte höjer priserna på just DET huset som vi valt under 12 månader. Utefter detta kan man sen laborera med priserna om man vill byta ut saker, göra saker själv eller andra möjligheter, men just GRUNDPRISET kan inte ändras på den produktionskalkylen. På tisdag har vi ett nytt möte med Eksjöhus och då kommer vi att laborera med produktionskostnadskalkylen så att den blir precis så som vi vill ha den och så att den passar oss. Vi kommer då även att få en tomtkarta samt storleken på tomten och utefter det kan man sen arbeta fram hur man vill placera huset och hur man väljer att ha det, tex spegelvänt(?) jämfört med katalogen.

Det är nu det hela börjar dra igång, och alla saker skall falla på plats. Bank möten hit och dit, samt en hel massa avtal och kontrakt som skall skrivas med vår köpare till lägenheten. Alltså en hel del pyssel kvällstid och dagtid. Abonnemang som tv, bredband här i lägenheten ska sägas upp, utträde ur bostadsrättsföreningen, uppsägning av parkeringsplatser osv, osv. Allt är så roligt och spännande så det gör ingenting, vi går som på små moln här hemma och pratar och diskuterar och drömmer oss bort bland inredningskataloger! Det är en spännande tid vi har framför oss, och vi lovar er att ni skall få följa med på resan!


Lyckan är helt klart att ha en egen liten familj!

Vi har valt en skogstomt!

En kväll efter Eksjöhus möte åkte vi ut till platsen där vår tomt finns, vi promenerade, kollade, kände av omgivningen och bara myste omkring! Det känns så bra på alla sätt och vis, och det är precis såhär vi vill bo! En naturtomt lite för sig själv men ändå nära till skolor, affär och Visby. Det blir "landet" känsla fast med 6 minuter in till Visby! Helt klockrent enligt oss, och med det upplägget och den samvaron som kommer att bli kring tomterna kan det inte bli annat än underbart!

Mysig skogs tomt i Västerhejde!

 

 

Utsikt från "troligtvis vår blivande tomt" och kvällssolen en dag i sköna Maj!

(Då vi skriver troligtvis är det för att det finns 26 tomter att välja mellan men denna är den som vi fastnat för och då vi har första tjing kan vi välja och vraka, men denna tomten är toppen! )


Drömmar i kvadrat!

 

Drömhuset som kommer bli vårt är ett 1 1/5 planshus ifrån Eksjöhus. Vi väljer att bygga huset med oinredd övervåning, dels för att nedervåningen till en början är tillräckligt stor samt att jag har en händig man som både kan och vill göra övervåningen på egen hand, vi kan då välja hur planlösningen skall bli alldeles själva, så bilden på övervåningen behöver inte vara så som vi väljer att ha övervåningen. Vi kommer också att ta bort väggen mellan vardagsrummet och det ena sovrummet för att få ett större och ännu rymligare vardagsrum, dels för att vi gillar öppna och stora ytor och dels för att förtillfället behövs bara två sovrum och framöver kommer vi att flytta upp på övervåningen. Det här huset känns mitt i prick när det gäller våra "krav" på hus vad de gäller planlösning bland annat. Huset är på 110 kvadratmeter nere samt 67 uppe, så alltså blir det 177 kvadratmeter stort när det är helt inrätt. Med andra ord mer än 3 gånger så stort som vår lägenhet :) Vi älskar det!!

 

Vi har en fantastisk säljare som hjälper oss och vägleder oss till rätt val!

 

 


Våra drömmar blir verklighet

Sen en lång tid tillbaka har vi båda drömt om ett hus tillsammans! Och i den här bloggen kommer ni att få följa oss från första signaturen på pappret tills huset står klart. Det är många steg och många moment vi kommer att gå igenom innan vi står med nyckeln i handen till våra drömmars hus! Men det är en resa vi länge drömt om och som nu kommer att bli verklighet, en massa pusselbitar skulle falla på plats innan vi idag kan berätta att vi kommer att bygga ett hus, ett sprillans nytt hus tillsammans med Eksjöhus.

Vi har bläddrat, tittat, sett och grubblat oss igenom kataloger av hus, men detta hus fastnade vi mest för, både planlösningsmässigt och utseendemässigt. Ett trivsamt hus med en välkomnande entré. Det kommer att bli en fantastiskt rolig resa samtidigt som det är flertalet val och andra saker som kommer dyka upp på vägen. Vi har hitentills alltid kommit bra överrens så vi skall nog klara oss även denna gång!

Det är inte bara huset som skall väljas utan också den perfekta tomten för oss i det nybyggda området som kommer att bli. Ett nytt litet område med 26 tomter, lekplatser osv. Vi har äran att få välja FÖRST av alla, och såklart vill man ha alla godbitar på en och samma gräsplätt, med allt från sol hela dagen till en tomt med lite insyn och lite för sig själv. Vi kommer tillsammans att driva denna blogg och uppdatera er om allt som händer, från en signatur till färgval och inredningsval. Vi kommer att dela med oss ut av vår resa mot vår stora dröm. En dröm om en egen villa!

När huset och allt kommer stå klart är ännu inte helt klart, det är mycket som skall klaffa innan man kan slå fast en inflyttningsdatum. Samtidigt som det är massa som skall tänkas på och massor av val, så är det en lång men rolig väntan! Vi ser verkligen framemot detta, med allt vad planering innebär för att någon gång nästa år få nycklarna till vårt nya hus!

Första pusselbiten har i alla fall fallit på plats nu i dagarna och det är att lägenheten är såld och vi beräknar att flytta ur kring 1 September! :-) Så alla ni som väntar er kaffe och bullkalas hos oss får skynda på!



RSS 2.0