Vårt fina kök!

Vi är så himla nöjda och glada för vårt fina kök! Tänk att få laga mat, baka, diska och stöka runt i detta härliga kök! Jag längtar!








Nästan färdig monterat kök!

Igår när vi åkte ut till huset vågade vi knappast gissa på att dom skulle ha kommit såhär långt med köket. Möjligtvis att dom hade reglat upp, och mätt upp hur dom skulle sätta skåpen, men inte att det var såhär pass klart. Vi satte nyckeln försiktigt i låset och smygtittade in och såg tomma kartonger överallt, och visst hade dom nästan monterat färdigt :) Diskmaskinen skall på plats och köksön skall monteras, samt köksfläkten sen är köket färdigt! såklart skall elektrikern koppla in och sätta dosor och sådär, men det är snart färdig monterat!




d

Allt golv lagt i köket!

Igår blev golvet i köket klart! Dom kämpade på så otroligt duktigt och det gick både snabbt och utan det minsta fel! Inga som helst problem, inga felsågningar, ingen lutning på golvet, utan allt gick alldeles galant!

Jag städade och pysslade lite under tiden, sopade, skar bort plast och dammsög! Allt för att underlätta kommande dagar då vi skall fortsätta med golvläggning i tvättstugan bland annat. Det är så roligt att vara där ute, att se att saker händer hela tiden!

Du är så duktig min fina man som kämpar och står i :) Du är världens bästa!




Anledningen till att det inte är målat på vissa ställen i köket är att det skall monteras kök där så det behövs inte, samt längst ner är det inte målat pga att det kommer lister där!


Sopat och fixat, och plasten är borta.


Hallen!








Tisdagsarbete


Färdig utsida utav huset, förutom att huset skall målas! Vi har valt att måla det i mörkgrått och ljusgrått, så den liggande panelen i en färg och den stående i en färg.


Här inne har vi Nellies rum, endast grundmålat en gång. Skall målas 3 gånger.


Här har vi hallen, också grundmålat, på bilden ser vi kommande skjutdörrsgarderob med spegeldörrar i hallen samt väggen till vårt linneskåp utanför badrummet.


Stora badrummet som just nu är fyllt utav köket och toaletter!


Ytterdörren


Utsikt mot trädgårdens baksida från stora vardagsrumsfönstrena.


Bebisens rum, målat 2 gånger.


Vardagsrum till höger och matplats till vänster, vi har högt i tak och öppet mellan kök och vardagsrum. Målat 2 gånger.


Vardagsrummet målat 2 gånger


Matplatsen målat 2 gånger


Här är hallen från andra hållet med garderober och linneskåp.

Igår kväll var vi ute och arbetade lite, vi (älsklingen) spacklade golvet där det var lite lutning så att vi ikväll skall kunna börja med att lägga golv i köket, för att dom på måndag skall kunna montera köket. Så ikväll blir det en lång kväll i huset, men det är bara roligt.


Nu hänger det på oss!

Igår fick vi meddelandet utav vår byggherre att vi får tillgång till huset och kan sätta igång på egen hand! Med andra ord skall golvet på plats så fort som möjligt så att dom kan montera köket, och vi skall försöka få i det i kök/vardagsrum redan till helgen så att dom på måndag kan montera! Sen är det tvättstugegolv och badrum som skall fixas, samt att målningen skall bli klar, men det skall vara klart till nästan helg enligt målaren :)

Det går snabbt nu och det gäller att ta varje liten del av fritiden till att lägga i huset, i går städade vi av huset i en timme för att underlätta för oss ikväll! Det blir mycket "slit" ett tag mest för mannen, men jag får göra så mkt jag kan för att underlätta!

Tisdagens besök i huset!

Positiva överraskningar i huset igår kväll :) Bebisens kommande rum är nu målat första gången, alltså grunat och listerna är målade! Alla lister i övriga huset satt nu på plats, och det var spacklat till stor del! Det var även reglat för garderoben i hallen samt för linneskåpet utanför badrummet! Idag forstätter förhoppningsvis arbetet, och ett besök där ute ikväll också är ett måste :)

Det går framåt!

Igår besökte vi vårt hus igen, och nu satt dom flesta listerna på plats och fönsterkarmarna var i satta! Idag spacklas det och fin slipas det sista för att dom sedan skall kunna börja måla :) Så i helgen är det med all sannolikhet målat minst 1 gång! :) Nästa helg skall vi försöka komma till och lägga tvättstuge golvet (eller min kära man skall göra det såklart). Men jag skall stå bredvid och serva och hjälpa till! Ikväll blir det besök i huset igen! längtar!


Lördag!

Här kommer lite bilder på huset, men mer har hänt sen dessa bilder, balken som syns är nu klädd med gips och kommer bli vitmålad precis som taket. Tak lister och golvlister har också kommit och skall börja målas vita på måndag! Hålet i taket som syns är hålet upp till "vinden" och den är också igensatt med en vindslucka med stege! Vi har även fått i fönsterbrädor och lite annat smått och gott! Nu väntar vi på att foder skall komma på plats kring dörrar och fönster så skall det sista spacklas och sen är det målning som gäller. Detta kommer med all sannolikhet att ske i nästa vecka!

Vardagsrummet


Vardagsrummet


bild ifrån vardagsrummet, till väänster första dörren är in till tvättstugan och till höger precis (ej med så mkt på bild) är köket. Första ingången som man skymtar till höger är den mindre toaletten! och längst bort mot ingången har vi Nellies och vårat sovrum samt stora badrummet. Bebisens rum är ej med i bild och inte heller vår walk in closet som man kommer in i från vårt sovrum.


Här har vi bebisens blivande rum!


Vårat sovrum med, golv leverans, innerdörrar, köksfläkten, bänkskivor till köket och lite annat smått och gott.


Här har vi vårat kök som snart också skall få monteras efter målning och golvläggning!

I förmiddags var vi ute och röjde lite på tomten, vi samlade ihop "skithögar" fulla med kvistar, grenar, stockar, stenar, stubbar osv. Samt samlade all ved på sina högar som sen skall klyvas och torkas till nästa år då vi skall elda med dom i braskaminen. I år får vi fixa ved på annat håll då den måste torka!


Här sitter vi med ryggarna mot husväggen och blickar ut mot baksidan ut av vår tomt. Det var så fridfullt, alldeles lugnt och tyst, det enda man hörde var fåglarnas kvitter!


Sol från morgon till kväll!

Vill verkligen att vi skall få flytta in snart! Vill att huset skall bli klart! Sen är det förstås en hel del arbete kvar, planering av tomt, gräs skall rullas ut, altan skall byggas och garage skall på plats. Stenmurar skall fixas, marksten skall läggas, trappa in till huset skall ordnas osv osv osv. Vi har en hel del pyssel framför oss, men vi längtar så tills vi får börja!


Vi har varit vid huset!

Har så mycket bilder och saker att berätta men vår dator är vilse på annan ort! Köksleveransen har kommit liksom innerdörrar och foder! Så gott som allt innertak sitter i och hela huset är spacklat två gånger! Så nu kan målaren snart måla! Köket var över förväntan, verkligen jätte fint! Vi kikade även på köksfläkten och dörrhandtag och allt är så fint! Tänk att man kan bli så glad för ett par dörrhandtag (!!). Om två veckor "ska" det vara målat invändigt för då kommer expert hjälp hit och hjälper mannen min med vårt golv i heela huset! Sen återstår köksmontering samt badrummen och lite annan montering!

Snabba ryck!

Det går som tåget i vårt hus, nu är det isolerat överallt och innertak sitter i i alla rum utom i vardagsrum/kök och hall :) Vi har även fått en början till tak ovanför vår ytterdörr! Denna vecka börjar målaren troligtvis med innerväggarna och sen rullar det på! Vi hoppas att allt skall klaffa lika bra som det gjort än så länge!








Massa bilder :)

Igår var vi ute och kollade till huset igen! Det har hänt en hel del varje gång man kommer ut dit! Denna vecka skall den sista gipsen sättas, och taket skall isoleras, samt att dom skall börja med innertaket, så nästa vecka siktar vi in oss på att vår målare kan börja invändigt! Utvändigt får vi lova att måla redan nu om vi vill, men det sparar vi till i sommar solen skiner! :) Vi har även fått godkännande ut av vår granne ang placeringen ut av vårt kommande garage vilket känns som en lättnad då det blir bäst för oss men även för honom ur solsynpunkt :) Ingen av oss missar solens strålar på respektive tomt! Samt att det blir enklare och lättare för oss med garaget på det här viset, så nu är det bara att invänta byyglovs svar!




















Grattis underbara älskling!

Det händer massvis med huset och allt går så himla "snabbt"! Har en hel del bilder och dela med mig ut av men just i dag tänker jag ägna bloggen åt min underbara blivande man!

Grattis älskling på 26 års dagen! Jag hoppas kunna förgylla ditt 26 år på bästa sätt! Vi har mycket planer för detta år du och jag och med dom planerna i mitt huvud och mina drömmar kan detta inte bli annat än helt fantastiskt. Och på vägen dit vill jag ge dig och vår familj det finaste ut av kärlek, trygghet och lugn! Grattis igen älskling! Du är den finaste och mest underbara pappan och sambon som finns!


RSS 2.0