Glädjande besked!

Beräknad husleverans är 22 Mars! 3 dagar efter min födelsedag, bästa födelsedagspresenten någonsin :) Nu är det bara att längta, drömma och se framemot den stora dagen!

Tillverkningsbekräftelsen...

...kom till oss på posten idag! Nu är dom i full gång att producera vårt hus i fabriken! Känns overkligt! Vi var i helgen ute på tomten för att se om vi kunde få eld på högen ut av grenar och buskar som vi samlat ihop när vi röjde tomten men det gick inte tyvärr så det får köras bort med traktor och vagn i början utav nästa år. Den 15 Januari är vår grundritning klar vilket innebär att entreprenören kan sätta igång med att gjuta grunden för att den skall hinna stå klar till slutet av Februari :)

Stenkista och sista pusselbiten!

Ikväll skall den sista lilla pusselbiten på plats för att fabriken skall kunna komma igång på riktigt, och sen är det mellan 12-14 veckor i fabriken som vi har att se framemot tills vårt efterlängtade hus kan komma till vår tomt! Ikväll skall vi maila över en karta där vi skall placera ut en stenkista (hmm, något med dagvattnet)! :) I alla fall så har vi nu placerat ut det på en karta som nu skall scannas in och mailas över :) Perfekt!

Nu kan fabriken komma igång och vi kan få ritningen på grunden för att träffa entreprenören! Strålande! Åh va jag längtar efter att få flytta in där med världens bästa sambo och världens finaste dotter! Att få vårt alldeles EGNA hus, där vi kan vara tillsammans i lugn och ro!


Handmålad

Första saken till nya huset blir en handgjord växasäng åt vår underbara dotter. Vi har själva valt att den skall målas vit, samt texterna på är också valda ut av oss.
"Godnatt vår skatt" och "så älskad från första stund". I denna säng i sitt nya fina EGNA rum kommer hon garanterat sova gott :) Vår stora tjej!







Nu kör vi igång med omedelbarverkan!

Så lät orden när vi pratade med vår säljare på Värsåsvillan, på måndag ligger alla papper på plats i fabriken och dom startar med byggsatsen med omedelbarverkan. Vi skall i veckan som kommer på ett möte med vår entreprenör och planera när dom skall börja med grunden vilket med största sannolikhet blir nu i Januari eftersom då hinner den torka ordentligt innan husleveransen kommer i Mars. 

Det har varit mycket "arbete", möten, pussel osv för att få till alla dessa papper som krävs för att få komma igång. Avtal, Bygglov, tillverkningsorder, ritningar på ALLT, samrådsmöten, vanliga möten, samt åtskilliga timmar hemma i soffan med kataloger och åter Kataloger, men nu har vi landat och gjort våra val! Nu kan vi inte ÄNDRA någonting utan att betala en stor summa, men vi är ÖVERRENS på varenda punkt och har inte varit oense om någonting, det är så skönt och fantastiskt! Vi vill och tänker samma sak! Och har man en kunnig man som jobbar med det här dagligen såklart att man litar på honom om man tvekar i någon fråga. Han är bäst!

Det sista som nu skall göras är att klargöra med entreprenören vad mannen skall göra och INTE. Att kakla badrummen, lägga klinker på golvet i hallen och tvättrummet och måla utvändigt ska vi göra tillsammans och det är redan bestämt! Så glad att jag har en så händig man! :)










Vi högg vår egen gran från vår egen tomt :) Extra julmysigt blev det då!


Tillverkning - och leveransorder

Igår var den STORA dagen kommen vi skulle träffa vår säljare och göra vår tillverkning - och leveransorder vilket innebär att vi nu gjort ALLA våra val, tillval och ändringar och nu är det fullfart i fabriken. Vi har lite att sikta in oss på bland annat att grunden kommer att gjutas någon gång i Januari och vi beräknar att göra stomresningen i mitten av mars (och ingen annan födelsedagspresent kan slå det). Vi gjorde några tillval som var viktiga för oss för att det verkligen skall bli vårt drömhus, och vi är så nöjda och glada och förväntansfulla inför detta. Nu finns det ingenting som kan stoppa oss, nu är det ingång och vi kommer att stå där med vårt hus en dag!

Vi har en säljare utan dess like, han gör allt för oss och hjälper oss och tipsar oss om tillval och bortval. Det känns bra ända in i skälen. På måndag skall vi på byggsamråd samt ha ett telefonmöte med Vedum som kommer att leverera vårt kök. Vi skall göra lite ändringar och tillval i köket, samt ett extra skåp (skafferi) och att vi kommer att ha stora lådor istället för luckor.

Summan ut av detta är att nu är vi igång och vi är lyckligare och kärare för varje dag som går!



Massor av tankar och funderingar

Nu har vi suttit en drygt timme och planerat, funderat och åter funderat över hur vi skall ha vårt kök, det här är hur det ser ut från början men vi har slutligen kommit fram till att ändra om lite grann då vi vill ha lådor istället för skåp, samt att vi kommer att sätta in ett halvskåp till höger om lådorna, där vi kommer att ha skafferi. I morgon kommer vår säljare och som han sa, det är "skarptläge" det är nu offerten och tillverkningsdordern skall slutföras, det är nu det sker!
Vi kommer säkerligen vakna ett par gånger i natt med klipska ideér på hur det skall se ut och det är bara bra att vi kan sova på saken i natt så kanske vi har ÄNNU bättre lösningar i morgon!

 

RSS 2.0