Målat hus :)

I helgen har huset grund målats! Det blev ett helt annat hus med lite färg. Det skall målas med täckfärg också senare men nu är det i alla fall grundat!
Och det blev en super stor förändring, och resultatet blev så fint!
Jag är så glad för vårt fina hus! Älskar det! :) Lite lite målning kvar när bilderna är tagna men i det stora hela nästan färdig grundat!

288

Har världens bästa och finaste målare hemma! Längtar efter att få komma hem och se dagens arbete :)

290

Igår beställde vi färg till huset! Vi fick mycket proffsig hjälp och kom hem med två helt andra färger än vad vi bestämt oss för! Men färgerna var dom vi allra först ville ha men blev avrådda från att köpa ut av en annan säljare!

Vi hade tänkt oss ett grått hus, i ljus och mörk nyans men kom hem med färgerna vit och svart ;)
Det kommer bli så snyggt! Otur bara att regnet hänger i luften!

Den där Broström

Vi har som sagt tagit hjälp ut av en herre vid namn Oskar Broström som har gjort i ordning vår tomt. Allt var till en början tipp topp, arbetet flöt på galant, det gick snabbt och smidigt och han var väldigt hjälpsam.
Vi fick erbjudande om att få "köpa" gräs från fastlandet till ett bra pris, vilket vi nappade på och det blev jätte bra allting. Han hade innan vi började gett oss ett pris ett HÖGT pris på detta arbete för att vi inte skulle bli "lurade". Det kunde lika gärna bli mycket billigare om allt flöt på. Han satte ett schema på runt 4-5 dagars jobb på vår tomt, men det tog ENDAST 2 dagar, då arbetet flöt på jätte bra och efter ett hästjobb ut av min pappa och låtsas pappa. Vi tänkte va skönt att allt gått så smidigt, och vi fick vår gräsleverans som vi SJÄLVA rullade ut. Vi lade till lite extra jobb (strunt summor i detta sammanhang) då maskiner och allt redan var på plats!

Allt gick som sagt enligt planen och vi fick ingen information alls under arbetets gång, vi var hemma hela tiden och pysslade i huset, utan allt verkade gå bra, och det tog hälften så lång tid så vi tänkte att det inte alls skulle kunna bli dom summorna han pratat om innan utan betydligt mindre.

Men sen kom ursäkterna, fakturan, bortförklaringarna osv osv.

Vi fick en faktura som inte är utav denna värld! Den slöt på över dubbelt så mycket som han innan räknat på, trots ett arbete som tog hälften så lång tid. Hur kan det komma sig kan man ju undra? Han skyller på sjukdomar, att han inte var där osv osv. Men då har man ju andra personer under sig som måste berätta för oss under arbetets gång om dyrare kostnader. Man kan inte slänga ut en faktura på mer än dubbelt så mycket som man innan sagt för hälften så mycket jobb.

Vi har forskat mycket i detta med personer i samma bransch och här pratas det om sprägning och spettning i berg osv för att komma upp i dom summorna men det har det inte varit tal om över huvudtaget utan allt har gått bra.

Det är sjuka summor som vi pratar om och såhär beter man sig inte, man kan inte säga ett pris ett högt pris och sen lägga på över det dubbla..... Vi kan inte under några omständigheter rekommendera denna firma då vi känner oss ordentligt lurade, riktigt grund lurade. Hans ursäkter är sjuka och att blanda in familjen, att han får ta från familjens ekonomi osv för att täcka förlusten som han gör på oss. Hur han kan gå med förlust är helt sjukt, när man fakturerar en kund med över dubbelt så mycket som beräknat. När man har ett företag är det sista man skall göra blanda in privat ekonomi med företagets ekonomi och att gå ut med det till sina kunder är ännu värre.

Nej vi kan bara säga PASSA ER NOGA. Vi är rejält besvikna på den firman. Man gör inte så mot sina kunder, fakturan är ordentligt saltad.


291

Äntligen uppdatering! :)
Vi har haft en hektisk semester men också helt fantastisk.
Vi njuter av vårt nya hus och alla i familjen har fått ny energi! Det är så skönt att ha sitt eget, att ha ordning och reda! Vi har fått så mycket gjort (eller min kära och hans far). Vi har fått ut gräs efter mycket om och men, ett separat inlägg kommer om det. Samt att dom byggt en helt underbar altan!
Vi har monterat möbler i öändlighet, pysslat, fixat och fin justerat, men äntligen är vi på plats!
Utvändig målning och lite annat smått och gott skall också göras såklart, men en sak i taget :)

Tack fina älskling för allt ditt slit för vårt fina hus!






























RSS 2.0