Föräldraledighet!

Jag vill tacka världens bästa man för äran att få vara mammaledig med våra barn. Det är helt fantastiskt att vara mammaledig.

Vi kom just hem från en promenad i vinter vädret jag och båda tjejerna!

Storasyster, sjöng, trallade, skrattade, hoppade och skuttade och lillasyster somnade sött i vagnen! Det var iskallt men solens strålar värmde lite grann! Nu är brasan tänd och vi ska förbereda middag åt mannen!


Var är min pappa?

Storasysters första kommentar i morse, sa jag att vi varit bortskämda med att ha han hemma! Vi saknar han redan massor, tur att vi har hört att sakna är bra! <3 världens bästa man och pappa.

Vi som vill gå in och väcka dig klockan 9. Krypa upp i sängen och mysa hela familjen! Men klockan 9 sitter du förmodligen med dina nya arbetskamrater och äter frukost och dricker kaffe:)

Längtar tills du kommer hem och berättar om din första dag, vi är nyfikna! Vi har i alla fall tänt en brasa och myser framför Pippi Långstrump!


30 januari 2012

Storasyster är hängig, febern har gått över men hon är allmänt dåsig och trött! Mysigt när hon bara vill ta det lugnt, ligga i soffan och gosa, men tråkigt att hon inte är pigg!

Ikväll bakade vi i alla fall kladdkaka och myste med mormor som kom på besök..

..och i morgon är det en stor dag :) mannen börjar nytt jobb!


Fullspäckad..

..men mysig helg! I fredags var bästa mannen på sitt nya jobb, vilket innebär att på tisdag rullar allt igång, han börjar jobba igen. Det känns både tokigt och fantastiskt roligt för honom. Vi har ju varit bortskämda med att ha honom hemma sen en lång tid tillbaka<3

På kvällen spelade jag fotboll och vi avancerade till slutspel i eftermiddag!

Lördagen spenderades på landet, vi var på hemse badet, åt mat hos gammelfarmor och avslöt med middag hos barnens morfar! Badhuset var en höjdare för storasyster, så dit åker vi snart igen:)

Idag står slutspel på schemat, sen håller vi tummarna för att Magdalena Graaf dyker upp, postkodlotteriet besöker ju tofta idag för att dela ut vinster. Så hoppas kan man ju alltid :)


Knäpptyst i huset!

Vi har varit uppe sen 06.20 jag och barnen! Vi har lekt och städat huset! Sen gjorde vi äggröra och bacon och åt framför brasan :)

Nu har tjejerna somnat och mannen sover, så de är knäpptyst här, bara radion i bakgrunden! Jag vet inte vad jag skall hitta på faktiskt, kanske bara sitta still i soffan och se på våra barn som växer så det knakar!:)

Lillasyster har börjat skratta en massa och det är så härligt! Storasyster skojar och leker och gör roliga ljud och lillasyster kiknar av skratt, underbart!

Jag var ju borta i fredags och när vi vaknade i lördags morse så sprang storasyster direkt fram till lillasyster och pussade och kramade henne och sa hej lilla vän, jag har saknat dig <3


Ispinne och hockeyboll!

Vi fryyyyser här hemma, trots bad och tänd brasa!

Vi har varit ute och jag har lirat boll och övriga i familjen har tittat på, känns som vi aldrig kommer bli varma! Brrr!

Storasyster och mormor tittade på hockeyboll (=hockeybockey) i ishallen en stund också! Och när vi kom hem åt vi pizza och nu myser vi framför brasan! Bra fotboll på tvn också, Arsenal - man United, men pappa och lillasyster sover och jag och storasyster läser bok!


Like a princess

Jag trodde aldrig jag skulle kunna välja bröllopsklänning, efter över 100 olika sidor på internet och otaliga tidningar så trodde jag inte att det var möjligt att kunna välja just MIN klänning.

Men det krävdes bara att få prova 2 stycken klänningar och sen hade jag hittat min drömklänning! Den som jag vill ha när jag blir fru <3 den är helt magisk i mina ögon.

Jag har velat mellan att ha en enklare bröllopsklänning eller en riktig prinsessklänning, och det kommer bli åt det sist nämnda, mer säger jag inte! :)

Nu väntar sängen med våra underbara barn och min ( blivande ) man, sov gott!


Saknar redan!

Saknar mina två älsklingar där hemma som ligger och sussar så gott ännu!

Sitter på båten nu med lillasyster, vi ska möta upp mommo i Stockholm för att prova bröllopsklänning! Känns konstigt att vara ifrån dom en hel dag, är verkligen inte van med det. Men pappa och dotter tid är alltid bra <3

Det känns så mäktigt att få pröva ut en bröllopsklänning för första och sista gången i livet och att få bli mannen i mitt livs fru! Jag längtar något enormt efter den 26 maj! Men samtidigt är all denna planering så rolig!


Bröllopshemsida

Vi har nu lagt upp en bröllopshemsida, där vi efterhand kommer lägga in lite information om vår dag för er som fått inbjudan, samt lite information om brudvisning för er som vi tyvärr inte kunde ha med på festen!

mikaelaochphilip.brollop.com


Grattis!

Grattis världens finaste, underbaraste, vackraste man till ditt nya jobb! Det är du så värd! Dina tjejer älskar dig mest i världen ska du veta! <3


Sjuklingar

Vi är lite små hängiga hela familjen, vi tjejer slappar och myser hela dagen och finaste mannen kämpar på med renovering hos släktingar!

Ikväll är det jag som ställer till med myskväll framför handbollen när barnen slocknat! <3


Inbjudningarna är nu färdiga! <3

Det finns så många vi skulle vilja bjuda, båda fotbollslagen, herrar och damer (vilket skulle bli en hejdundrande fest) och det skulle varit helt obeskrivligt skoj att få dela vår dag med alla! Men någonstans måste vi dra en gräns och nu är inbjudningarna klara, äntligen! Det har varit flera timmars jobb men så roligt att göra dom själva! Det är inte svårt att komma upp i 100 personer när släkten är stor och barnen är många och då har vi fått dra en gräns någonstans för att hamna på ett rimligt antal:) men jag hoppas vi kan fira med alla övriga vänner runt omkring ändå <3

Nu skall dom snart postas! Wiie! På fredag blir det Stockholm och brudklännings provning:) mannen får bli hemma med storasyster, för han får såklart inte se klänningen innan! Kommer att sakna dom, men som tur är blir det bara över dagen! Och pappa och dotter tid är alltid bra <3


Tur i oturen!

Vår fina bil är skrot framtill men vi alla fyra mår bra, vilket är det viktigaste!

Vi var på väg hem igår kväll och hade precis passerat västerhejde, när en bil påbörjar en omkörning och fick sladd, rakt in i vår front. Vår bil ryckte till ut av dunsen och hela kofångaren flög av, lamporna är sneda, dimljusen är borta och sladdarna slets av.

Vi hade tur i oturen, eftersom kofångaren åkte av och inte satt fast, då hade vi åkt av vägen med den andra bilen som fastnade i vår. Vi hade även tur att han inte dundrade in i lillasysters dörr, eller i dörren där jag körde utan tog så pass långt fram. Och att vi har en så pass stor och tung bil som klarade smällen, vår första lilla Ford hade nog inte mäktat med det utan åkt av.

Jag är så tacksam att vi klarade oss utan skador, bilen är ju bara en bil även om det är vår nya fina bil som ser ut som skrot framtill :(

Man är inte ensam på vägarna, vi körde ca 70 km i timmen på 90 väg pga halkan för att vi ville komma hem hela, men så kommer en annan bil och vållar skada på oss!

Storasyster har ställt 100 frågor om det som hänt och blivit chockad så vi får bara prata lyssna och försöka förklara! Men hon skuttade in på dagis idag och verkar ha släppt det! Lillasyster sov igenom hela incidenten! Och finaste mannen kollade igenom bilen igår i mörkret och pratade lugnt och sansat med mannen igår, även om vi båda blev chockade och arga! Älskade lilla familj!

Idag har vi ordnat med försäkringsbolag och varit vid västerhejde bilskador och fått bilen genomgången, om två veckor blir det service och vi får hyrbil tack vare vår försäkring!


Vardag igen!

Storasyster är på dagis, mannen på arbetsintervju och jag och lillasyster ligger på golvet och leker:)


Söndag

Barnprogram, skidor, fotboll, lek, pussla, rita, besök, fika, laga middag, äta middag, tvätta, dega, bada, spika, och snart en film! Perfekt söndag! <3


Amning

Älskar att amma av många anledningar. Närheten, jag vet att hon får i sig det hon behöver, det är behändigt och mysigt och mycket mer!

Men just i natt var amningen toppen, vi skulle se hockeyn och jag tog en powernap på kvällen men mannen väckte mig när matchen började, sen såg vi två perioder och på nått sätt lyckades vi somna, men de är här amningen kommer in, skruttan vaknade och ville ha mat när det återstod 5 minuter av sista perioden och då kunde jag alltså se förlängningen och vinsten, perfekt (!!).


Eftermiddag framför brasan...

..med världens mysigaste barn och man <3

Pippi huset och alla gubbarna står på bordet, boken ligger på filten här bredvid och teletubbis figuren dansar och sjunger för oss!

Älskar mysdagar!


Torsdag

Mysmorgon med tända ljus och lek på golvet med barnen! Idag har vi inga planer över huvudtaget, vi ska enbart mysa inomhus.

Storasyster vill pussla, dega och rita och lillasyster älskar att bara titta på när hon gör saker. Men vi ska fortsätta träna på filten på golvet för nu vänder hon sig från mage till rygg och tvärtom:)


Underbara tjej<3

Vi sitter och ser Pippi på rymmen, eller Pippi på snöret som storasyster säger! Och i den filmen är barnens mormor "statist" när Pippi går på linan och jag pausade för att peka på mormor och då klämmer hon ur sig,

"mamma, jag kan inte se, jag har så klumpiga ögon"!

Jag skulle vilja hoppa in i hennes huvud någon gång och få reda på allt hon tänker, för hon kläcker ur sig så roliga saker! I morse sa hon , "pappa, jag ska köpa en kitchen aid till dig, för du är så snäll".


Stoooorm!

Jisses vad det stormar idag, granen som vi kastade ut igår hade flugit från altanen på baksidan ända fram till framsidan och landat 1,5 m ifrån bilen, puuh!

Vi håller oss inomhus idag och myser, ritar, pusslar och läser bok! Älskade man och barnens pappa jobbar en stund idag, tråkigt:(


Nu är granen ute!

Idag har vi städat ut julen, och oj så skönt det var:) man längtar efter att få plocka upp allt, men oj så skönt det är när det är borta igen! Mycket mer plats och mer lätt städat!

Ett litet minus är att det mysiga ljuset från stjärnorna nu är borta, så måste införskaffa några mysiga fönster lampor!


1 januari

Första dagen på nya året är alltid lika härlig, man har ett helt nytt år framför sig med möjligheter! Så idag softar vi bara i soffan och myser och laddar för ett underbart år!

Det hände mycket under 2011 men 2012 kommer att innehålla minst lika mycket, bland annat bröllop och bröllopsresa!


RSS 2.0