Möte inbokat!

På måndag kväll skall vi återigen ha ett möte med vår säljare och entreprenören ut av vårt hus för att förhoppningsvis skriva det allra sista och få klarhet i när dom kommer starta med grunden. Husresningsdatumet är ju som sagt spikat och det börjar bli dags att börja med grunden. Det är en spännande tid vi har framför oss och vi vill bara att dom skall ta första spadtaget så vi verkligen är IGÅNG. Men förhoppningsvis får vi svar på alla våra frågor nu på måndag. Det skall spikas upp "byggarbetsplats Värsåsvillan" skyltar och lite annat också.
Vi har en spännande tid framför oss! Och inte nog med det så bokade vi en "impuls" resa till nästa helg, skall bli mysigt att komma iväg!

Rasande fart!

Igår besökte vi tomten igen, det var ett tag sen nu så vi ville titta till den och se hur mycket ut av snön som smält bort och det var faktiskt en hel del, så nu skal grenarna bort och grunden gjutas. Det ser vi verkligen framemot. Det är MINDRE än två månader tills vårt hus är rest, det är otroligt vad tiden går fort. Vi har fått rumsbeskrivningen på huset, vilket innebär att vi vet varenda detalj som kommer med huset och som kommer finnas med i varje rum. Nu börjar det hända saker på riktigt, den evigt långa väntan efter påskrifterna är snart slut och när huset väl är rest kommer det gå i rasande fart och vips så står vi där på inflyttningsdagen. Men i baktanke får vi även ha att det kommer bli en hel del slit (mest för mannens del) i och med att vi skall göra en hel del själva, men det är värt det sen in i minsta detalj! Så stolt över att ha en så händig man.


Massor av saker har hänt!

Länge sen jag uppdaterade och en hel del har hänt sen sist. Datumet den 22 Mars har blivit spikat, vilket innebär att dom reser huset då. Sen har vi haft möte med entreprenören vilket också kändes bra, så nu är det bestämt vilka delar vi skall ta på oss och vad entreprenören skall göra. Vi har besökt tomten för att se hur det såg ut och vad vi måste ta tag i nu innan dom drar igång med grunden som kommer att gjutas inom kort. Vi skall få hjälp att köra bort alla stubbar och grenar som placerats på en hög, samt att det är en tio tal träd som måste sågas ner.

Tiden kommer nog gå snabbt nu fram tills huset står på plats, med grund, väggar och tak, och sen är det bara att dra på sig arbetskläderna och sätta igång, med golvläggning, målning, kakling osv. Vilken tur att jag har en sån händig man! :) För min del blir det väl mest att laga mat, ta hand om Nellie och serva mannen så gott jag kan under tiden han arbetar, för så vidare värst bra på "husbygge" är jag nog inte :) Men man kan hjälpa till på många sätt och det viktigaste av allt är att vi ställer upp för varandra och förstår varandra. Mannen min kommer säkerligen vara trött efter vanligt jobb och sen jobb i huset, så det får bli en massa omhändertagande från min sida! Och jag skall göra mitt allra bästa för att underlätta hans arbete i huset!

RSS 2.0