Semestern fortsätter!

Vi njuter av semestern tillammans och myser så mycket vi bara kan! Det är fantastiskt att ha dessa veckor tillsammans hela familjen, att få ha mannen hemma att Nellie får ha sin pappa hemma dagligen. Man ser riktigt hur det lyser av lycka mellan dom! :)

Bättre uppdatering blir det när huset drar igång :)

Hon är en klippa!

Nio månader och drygt tre veckor gammal ammade hon för sista gången, över en kväll kom hon på tekniken med välling och nu ÄLSKAR hon det så att amma är inte aktuellt. Det känns som en frihet för oss båda samtidigt som själva stunden under amningen är underbar, men att ha henne i famnen med en flaska välling är minst lila mysigt, och framförallt mysigt för mannen min. Hon är så duktig och bvc tanten sa igår under vårt möte att hon ligger långt före i utvecklingen. I går fick hon testa att plocka upp klossar från golvet, hitta klossar under en ask, visa att hon kan krypa ordentligt nu, vinka, klappa händerna, samt att hon kan säga vissa ord, som "titta", "hej", "mamma" och "pappa". Vi är så stolta över henne! Hon förflytter sig nu också mellan vardagsrumsbordet, till soffan, till pallen osv. Det går så fort nu i hennes utveckling och hon förstår så mycket! Hon blir snart 10 månader, som bara har sprungit iväg.

Men för att avsluta med amningen så underlättar de ju såklart för oss alla och det är skönt att vi slapp "tvångssluta" med amningen utan att det gick av sig självt! Hon mer eller mindre valde det själv efter att vi testat med välling bara för att se om det lossnat, vilket det hade!

Visning av tomten

Vi var förstås tvugna att visa tomten vi valt för mannens familj och dom blev direkt förtjusta i läget, lugnet och utsikten från tomten. Vi känner oss därför ÄN mer säkra på att vi valt just RÄTT tomt! Kan man säga att man LÄNGTAR tillräckligt många gånger, tomten och huset har varit ett uppkommande samtalsämne på våra romtantiska promenader. Vi har studerat alla vackra hus kring högklint, inspirerats och tagit åt oss allt vackert vi sett.


1:a semester veckan!

Första semester veckan har vi tillbringar i en stuga med mannens familj med denna utsikt. Helt fantastiskt avkopplande har det varit. Vi har promenerat, morgon, förmiddag, lunch, eftermiddag och kväll längs vattnet, spelat spel, ätit gott, umgåtts, pussats, kramats och bara kopplat av! Nu fortsätter vi semestern på sammavis!


Nya talanger!

Vår duktiga 9-månaders flicka lär sig nya saker VARJE DAG!
  • Lärt sig vinka
  • Lärt sig klappa händerna, när man sjunger "klappa händerna, när du är riktigt glad"
  • Kryper på "riktigt" vis
  • Kan säga titta, pappa, hej och mamma (ibland)
  • Klättrar på precis ALLT
  • Reser sig mot allt hon ser och får tag i
  • Kan ge oss pussar om man säger "kan jag få en puss", men även pussa självmant
Sen är det säkert något mer, man hinner inte med så fort det går i utvecklingen! Vi är så stolta föräldrar! I morgon ger vi oss ut i en stuga här på ön i en vecka tillsammans med mannens föräldrar, mys med sol, bad och fiske hela veckan! Början på mannens semester har varit helt fantastisk och då har det bara gått knappt EN dag, vi har myst i solen hela dagen med lilla familjen, badat i vår pool och Nellie har plaskat i sin egen lilla pool, en fantastisk dag, och nu har Nellie somnat och vi har laddat upp för match och 3-4 plats i VM!

Hoppas ni har en fantastisk sommar ni också! :)

5 Juli

Vi tog en sen åktur ut med bilen till tomten för att se om dom kommit någon vart och visst hade dom det :) Dom har nu förstärkt vägen ner till tomterna för att tunga fordon skall kunna köra ner och lasta av husstommarna bland annat. Det är roligt att se att något är på gång nu, att verkligen märka att det händer saker. Inte så länge kvar tills allt drar igång på riktigt ju :) Vi åkte sen en sväng bara för att, rätt mysigt att köra runt, prata om allt och planera hit och dit.

Nu är det bara två max tre dagar kvar till mannens semester, fyra fantastiska veckor med avkoppling skall vi ha tillsammans och sen drar hus planerna igång! Vi hoppas att denna semester inte bara springer förbi, en lång och härlig semester vill vi ha tillsammans, kvalitetstid för pappa och dotter. Dom träffs ju inte lika ofta som jag och hon gör, just därför är det så viktigt med dessa veckor! Vi skall ta tillvara på varenda sekund tillsammans! Vår underbara lilla familj.


9 månader på söndag!

På söndag blir Nellie redan 9 (!!) månader. Helt otroligt vad tiden går fort. Vi har en period utav separationsångest, mammaklängande, rastlöshet och en otroligt otålig liten tjej här hemma. Jag gick därför in och skulle läsa om det kan vara ett nytt steg i utvecklingen och så rätt vi hade, hittade detta! Det stämmer in i minsta lilla detalj.


" 9 månader

Barnet lär sig att förflytta sig. Många kryper, andra ålar eller sitter på baken och hasar sig fram. En viktig milstolpe, nu kan barnet själv nå saker. Förstår mer och mer, kan till exempel ta emot enkla instruktioner och kan förstå ord och känslor. En del säger sina första ord. Är på väg att bli mer självständig. Härligt men också skrämmande. Därför blir barnet mer klängigt, mammigt och pappigt, sover oroligt, drömmer mycket. Bebisen blir oerhört kär i framför allt sin mamma. Är ofta orolig för nya människor."

 

Det är fantastiskt att man ser hur hon utvecklas men att inte veta hur man skall bära sig åt är svårt, men nu vet vi att det är en ny fas med massor av nya saker som händer i Nellies lilla huvud, så nu skall vi bara finnas nära och hjälpa henne, vår älsklings tjej! :-) Hon lär sig nya saker hela tiden, hon börjar förstå ord märker man tydligt, ord som, "nej, titta, lyssnar på sitt namn osv". Hon blir bättre och bättre på att krypa, (åla), hon reser sig upp mot ALLT, hon är livsfarlig ;) för när hon väl rest sig så vänder hon sig gärna om bara för att "gå iväg" och det fixar hon ju inte riktigt :) Hon reser sig alltså mot, stolar, bordet, pallen, tvbänken, sängen, jaaa allt! Hon kan plocka in små bitar av mat i munnen med hjälp av pincett greppet och det bästa av allt, vi ammar inte alls på dagarna :) Ibland somnar hon även på kvällen utan amning, men nätterna är lite snuttiga! I morgon får vi prova hur det går att ha barnvakt en längre stund, för imorgon skall hon vara vid mormor från kl 12.00 till 22?, ja vi vet inte när det slutar, sommaravslutning med pappans jobb! Första gången man kan få dricka lite grann sen graviditeten började :)

 


RSS 2.0