9 månader på söndag!

På söndag blir Nellie redan 9 (!!) månader. Helt otroligt vad tiden går fort. Vi har en period utav separationsångest, mammaklängande, rastlöshet och en otroligt otålig liten tjej här hemma. Jag gick därför in och skulle läsa om det kan vara ett nytt steg i utvecklingen och så rätt vi hade, hittade detta! Det stämmer in i minsta lilla detalj.


" 9 månader

Barnet lär sig att förflytta sig. Många kryper, andra ålar eller sitter på baken och hasar sig fram. En viktig milstolpe, nu kan barnet själv nå saker. Förstår mer och mer, kan till exempel ta emot enkla instruktioner och kan förstå ord och känslor. En del säger sina första ord. Är på väg att bli mer självständig. Härligt men också skrämmande. Därför blir barnet mer klängigt, mammigt och pappigt, sover oroligt, drömmer mycket. Bebisen blir oerhört kär i framför allt sin mamma. Är ofta orolig för nya människor."

 

Det är fantastiskt att man ser hur hon utvecklas men att inte veta hur man skall bära sig åt är svårt, men nu vet vi att det är en ny fas med massor av nya saker som händer i Nellies lilla huvud, så nu skall vi bara finnas nära och hjälpa henne, vår älsklings tjej! :-) Hon lär sig nya saker hela tiden, hon börjar förstå ord märker man tydligt, ord som, "nej, titta, lyssnar på sitt namn osv". Hon blir bättre och bättre på att krypa, (åla), hon reser sig upp mot ALLT, hon är livsfarlig ;) för när hon väl rest sig så vänder hon sig gärna om bara för att "gå iväg" och det fixar hon ju inte riktigt :) Hon reser sig alltså mot, stolar, bordet, pallen, tvbänken, sängen, jaaa allt! Hon kan plocka in små bitar av mat i munnen med hjälp av pincett greppet och det bästa av allt, vi ammar inte alls på dagarna :) Ibland somnar hon även på kvällen utan amning, men nätterna är lite snuttiga! I morgon får vi prova hur det går att ha barnvakt en längre stund, för imorgon skall hon vara vid mormor från kl 12.00 till 22?, ja vi vet inte när det slutar, sommaravslutning med pappans jobb! Första gången man kan få dricka lite grann sen graviditeten började :)

 


Kommentarer
Postat av: Mojsan

Söt-Nellie=)

2010-07-02 @ 10:06:17
Postat av: Yohanna

ojj, va stor hon är. Redan 9 månader. Tiden går så fort när dom är små! Hoppas ni får det roligt på er "barnfria" dag, det är ni värda.



Kraam

2010-07-02 @ 11:10:41
URL: http://ingaflerciggtillsessan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0