331

Nu är det nästan färdigt!












333

Nu har min fina man gjort klart det sista i vårt hus, nu är det enbart väntan på att byggaren och vvsaren skall bli klar och snart är det slutbesiktning! Om mindre än 2 veckor flyttar vi in i VÅRT HUS!
Jag är så enormt stolt över det slit min kära lagt ner i vårt hus och jag är evigt tacksam att han orkat! Du är bäst älskling!







338

Igår fuktskyddade min kära vårt stora badrum, så ikväll skall han troligtvis börja kakla!
Elektrikern hade varit i huset igår igen och fixat elskåpet och lysknapparna och även urtag för tv och internet, samt vårt it-skåp! Målaren har målat klart i köket och grundat vårt sovrum! Braskaminen står också på plats nu, men är inte färdig monterad. Och även fläkten i köket är i sin ordning snart :)


Fuktskyddat!


Lysknappar!


Braskaminen :)


Propp skåp och it-skåp.




Urtag!


339

Nu har det hänt ännu mera i huset, el killen har varit där och satt dit alla kontakter, vår spegelgarderob är på plats i hallen och det har börjat målas i vårt sovrum samt i vår walk in closet! :) Nu börjar det likna nåt! Lilla hjärtat är lyrisk över sin fjärils tapet, hon vill vara där inne och titta, känna och prata med fjärilarna hela tiden. Varje gång vi skall åka ifrån huset säger hon " Hejdå fjäril" :) Så söt vår lilla skatt.


Såhär bor vi just nu, bland en massa kartonger ! Det är tur att man vet att det är i väntan på något alldeles underbart!











Vecka 28 skall huset stå klart, vi håller alla tummar och tår att tidsplanen skall klaffa!


340

Det hade hänt en hel del i huset igår när vi kom ut! Det är så roligt att se när dom stora sakerna faller på plats och man börjar se en helhet i alltihop! Vi har tuffa dagar framför oss i huset för att allt skall klaffa, men med lite vilja skall det nog funka!




Tvättstugan är delvis monterad och klar


Hall golvet är på sin plats och av tvättat





Nellies fin fina tapet


Alldeles lagom till vår lilla tjej.




Sakerna på lilla toan står inställda men sitter inte monterade.


Handtag och dörrar sitter på plats, liksom lister, socklar och trösklar.




342

Nu börjar huset på riktigt att ta form. Garderober och lister är på plats i en del rum, hall golvet ligger i, tvättstugans sockel är på plats så där skall det monteras tvättmaskin, torktumlare och värmepanna idag. Lilla toaletten är helt klar för montering och köket är kaklat och fogat. Igår flytspacklades stora badrummet så nu skall vi igång där också.

El killen skall komma och fixa elen också, plus att lillans fond tapet skall upp plus målning.
Det börjar som sagt att ta form och en inflyttning känns inte allt för långt bort även om vi har några hektiska dagar framför oss! Mannen min är världens bästa som orkar med både jobb, familj och jobb i huset :)
Världens bästa!












346

Längtar efter att få åka ut till huset! Längtar efter att få flytta in i huset! Längtar efter att huset skall bli färdigt så min underbara och fina blivande man kan få slappna av och vila! Längtar efter att Nellie skall få ha sitt egna rum! Längtar efter att att få skruva i hop möbler, plocka upp kartonger, fixa och dona i huset! Längtar efter semester och att få måla huset!

Och sen längtar jag efter massvis av andra spännande saker som sker! Vilket underbart år vi har framför oss!


347

Igår fogade min fina blivande man vår lilla toalett och det blev så fint! Dom övriga byggarna hade satt i sockeln i köket, börjat med golvlisterna och satt i några ut av trösklarna. Målaren hade varit där och fin putsat med sin spackel för att sen kunna måla en sista gång!

I helgen har vi mycket jobb framför oss, men jag skall göra mitt yttersta för att underlätta för mannen min!
Vi skall försöka hinna med att kakla köket, färdigställa tvättstugan och få i klinkers i hallen! Och om vi har tur så har vi även hunnit med att tätskikta i stora badrummet! Det är en dröm att vi skall hinna allt detta, men jag skall göra mitt yttersta för att underlätta för mannen eftersom jag inte kan göra speciellt mycket själv då det är han som är proffs! ;)
Fint blir det i alla fall! Och det är en frihet att komma ut i huset! Ikväll skall vi hämta allt kakel och klinker som är kvar!











Lite mer har hänt sen sist!

Vissa dörrar och foder är nu på plats, och vissa lister kring dörrarna.
Igår var vi ute och mannen flytspacklade hallen så att det skall kunna läggas klinker där framåt helgen.
Det börjar ta sig nu, även om det är mycket jobb kvar. Och den sista Juni har vi "ingenstans" att bo kan man säga :)
Men det skall nog lösa sig, med lite hårt arbete så :)


Far och son skall ha en stor eloge!

Vilket jobb grabbarna har gjort i helgen, dom har fått i all tarkett i hela huset, samt att mannen min fått tid att kakla vår lilla toalett samt färdigställt klinkersen i tvättstugan. Allt detta har dom hunnit med på 3 (!!) dagar! Det är helt otroligt, och vilken skillnad nu när man har golv i huset, allt blir så himla fint!

Nu har vi en del arbete kvar och man behöver varje dag och timme man kan få till där ute, för den 1 Juli måste vi vara ute ifrån lägenheten, och då vill de till att vi har någonstans att bo :) Det är klinkers i hallen som skall på plats, och innan dess skall det flytspacklas, vi skall tätskikta och sätta hela stora badrummet, och sen foga lilla toaletten. Sen är det målning en sista gång för målaren, lister, färdigställande av köket, montering av badrummen, samt att elektrikern och vvsaren måste komma dit ( dom sista sakerna gör ju byggarna) men för att dom skall kunna bli klara krävs det att vi jobbar i takt med dom! Men med mycket jobb så skall vi snart kunna få bo i vårt drömhus!


Lilla toaletten, inte färdig fogat!




tvättstuge golvet, färdig lagt och fogat! Fint! Dessa plattor skall vi även ha på lilla toaletten och i hallen.


Vardagsrummet med sitt fina golv.


Här ligger golvet också på plats men det är täckt för att målaren skall dit och måla en sista gång.


Nellies rum där golvet är på plats.


vårt sovrum som ännu skall målas klart! Målaren har ca 4 dagars jobb kvar med hela huset!


RSS 2.0