Gravering :)

Min älskling har "lånat" tillbaka ringen för att gravera den:) likaså ringen som han fått av mig! Jag vet ingenting Och det blir en överraskning om en vecka då vi får tillbaka dom:) underbar är vad han är!

Två helt underbara år med dig min prins :)

Idag har vi varit tillsammans i två år, helt fantastiska två år har vi haft tillsammans och jag har verkligen hittat mannen i mitt liv. Han och Nellie är det finaste jag har, det vackraste i världen och jag skulle göra allt i världen för dessa två. Jag vill leva med honom i resten ut av mitt liv, han förgyller varenda dag, varenda sekund för mig. Och i morse kom han in med det vackraste paketen ut av dom alla, helt utan förvarning hade han köpt den vackraste ringen jag någonsin sett. Så betydelsefull och så vacker är den och jag kommer bära den varenda dag, i all oändlighet.

Jag älskar dig min Filleman!

(Bilder på ringen kommer upp under dagen)


Vår skog, vår blivande hustomt!

Det var inte det finaste vädret just denna dag då vi skulle fota, så bilderna gör inte verkligheten rättvisa. Men här har ni en liten glimt om vart vi kommer att flytta inom ett år! :)

Vi har nu signerat avtalet och påbörjat arbetet mot vårt hus. Bygglov är inskickade, huset är placerat på en tomtkarta, ritningar har gått i väg till Värsåsvillan för att påbörja arbetet i fabriken, samarbetet med entreprenören är igång och första anhalten är att vänta på godkännande av bygglov, sen om allt rullar på står husgrunden på plats innan jul!!

Och om allt detta har klaffat skall huset kunna levereras till tomten från fabrik i mitten på mars, vilken annan födelsedagspresent kan slå det! Åh va vi längtar!



Vägen mot tomten



Här svänger vi av för att komma ner till vår "rondell"



Och här har ni vår tomt i Söderläge


Första mötet i morgon

Det händer saker hos oss nu, dels har jag blivit genom förkyld och Nellie likaså, men jag tänkte mer på husplanerna! Imorgon är det dags för första träffen med vår säljare från Värsåsvillan personligen, då vi tidigare bara pratats vid via telefon och mail. Vi skall besöka vår tomt, prata med entreprenören, skriva kontrakt och placera huset på en tomtkarta för att kunna få in bygglovet. Vi skall även få ritningar från Värsåsvillan som ritat om vårt hus litegrann för att bygglovet skall gå igenom. Huset var nämligen, 3,5 kvadratmeter för stort, men det har han lätt fixat i ordning. Allt är så spännande och det går verkligen undan nu med våra planer, det stod ju still ett tag men nu går det framåt varenda dag. Mycket som skall klaffa i början med bygglov, ritningar, kontraktskrivningar, val hit och dit osv. Men vi har läget under kontroll och en fantastisk säljare som hjälper oss!







Här kommer lite bilder på vad vi sitter och studerar och planerar kring på kvällarna. Igår kväll gick vi ingenom varenda papper i detalj för att se precis vad som ingår och inte, vi skrev upp frågor för att det inte ska finnas några frågetecken kvar och vi planerade lite runt i kring. Allt känns toppen bra och vi bara går runt och små myser hela dagarna ut av tanken på att detta blir verklighet.






Villa Nybo


Här är vår skönhet!

Såhär kommer vårt hus att se ut, en funkis villa på ca 120 kvadratmeter! Ett stort kök med köksö i öppenplanlösning med vardagsrummet, högt i tak, en lite mindre toalett samt ett badrum, 3 sovrum, walk in closet och en tvättstuga samt en hall förstås!


Ändrade planer...

Ibland tar livet en drastisk vändning, ibland till det bättre och ibland till det sämre. Man kan inte alltid styra hur allt blir och ibland sker det bara utan förvarning. Det är inte alltid lätt att förutspå hur nästa dag, vecka, månad eller år skall se ut...

















...Men ni kan vara säkra på att jag och filleman nu tagit ett stort beslut :) Vi har idag, på bara en dag slumpat alla våra planer med eksjöhus och kvadraten. Vi har på bara en dag reserverat en helt annan tomt och beslutat att bygga ett helt annat hus, ett 1 plans hus. På en plats nära havet, nära skog, en bit från stan men ack så mysigt ställe. Långpromenader längshavet, grillning i skogen och ostbricka vid strandkanten. Allt känns så mycket bättre och kommer bli så fantastiskt när det är klart. Det har dragit ut på tiden med Eksjöhus och när vi fann denna möjligheten så kändes det bara så rätt. Det här är rätt för oss! Byggtid, standard och allt är likvärdigt, men huset med dess planlösning känns bättre :) Vi har promenerat på tomten idag och läget är så fint och vi är så lyckliga tillsammans just nu. Vi delar en flaska champagne en torsdagskväll framför Robinson...
Bilder på huset och tomten kommer upp inom kort, vi skall bara smälta detta lite och nu blir det inga mer ändringar, Tofta, here we come! :)


5 Oktober 2010

Ett datum att minnas både med glädje och med en liten tår i ögat! Mammaledigheten med lilla prinsessan är slut (med undantag för sparade mammadagar). Det har varit ett helt fantastiskt år att få vara hemma med denna underbara lilla prinsessa, att få leka, busa, skratta, krama, pussa och bara vara nära henne varenda dag i ett helt år har varit helt fantastiskt och jag är så glad att jag fått vara hemma med henne all denna tid och jag har min kära fästman att tacka, att han låtit mig vara hemma med henne, medan han varit ledig med OSS på fredagar. Detta året har varit bäst på många sätt och vi har många roliga, mysiga och fantastiska minnen att se tillbaka på samtidigt som vi nu blickar framåt mot dagis, jobb och husplaner! :)

Första inskolningsdagen idag alltså, vi hade en morgonpigg prinsessa i morse som väckte oss med ett rungande HEJ i morse klockan 05.10! En mindre glad mamma och pappa med andra ord, men efter en hel massa mys tillsammans i sängen fram till klockan sex så steg vi upp tillsammans med pappan i huset! Morgonen startade med andra ord bra ändå :) Vid åtta tiden tog vi vagnen bort till dagis och vid halv nio tiden klev vi innanför grindarna och omringades snabbt av alla dagisbarn, dom var nyfikna på Nellie och hon var lika nyfiken hon! Vi gick in tillsammans med fröken och två andra barn och lekte den första timmen, allt funkade HUR BRA SOM HELST, hon lekte, skrattade, busade, gick runt, dansade och skojade med dom andra barnen. Hon till och med struntade lite i att jag var där, kopplade bort det helt enkelt och bara lekte för fullt! Så härligt att hon trivs så bra redan och att hon har så skoj med dom andra barnen! Vid halv elva tiden var det dags för minstingarnas samling innan maten och då läste fröken en bok medan Nellie satt i min famn, och det var tunga, tunga ögon som nästan somnade där i min famn, all lek hade tagit kål på henne ;) samtidigt som hon varit uppe länge! Men med lite sjungande vaknade hon till och det var dags för lunch, köttbullar och potatis som till en början åts med god aptiit men sen blev det mest lek o stoj precis som dom andra barnen :)

Efter maten var det dags för hemgång för att inte starta inskolningen för "hårt" och jag hann inte mer än utanför grindarna till gården innan prinsessan hade slocknat!


Grattis älskling på 1 års dagen!

Tänk att 1 år redan har gått sedan Nellie kom till världen! Ett år fullt av utveckling, mysiga och roliga stunder med denna fantastiska lilla tjej! Klockan 20.10 den 4 Oktober 2009 såg hon ljuset för första gången! Lyckan som infann sig är obeskrivlig och nu har du funnits vid oss i 1 helt år redan, det bästa året i dina föräldrars liv! Varje dag lyser du upp med din tillvaro! Vi älskar dig över allt annat!

Grattis på födelsedagen älskade dotter!


RSS 2.0