Piggelin i annan bemärkelse

Vi har nya sovtider här hemma för lillan, nämligen 19.30-07.00, perfekt enligt oss då vi får egentid på kvällarna. Men just i natt var lilla tjejen piggelin mitt i natten, kan ha handlat om 1 timmes vakentid eller två, jag var halvt som halvt sovande :) Hon var glad, rullade runt, skrattade och snackade hej vilt! Tur för oss att hon är glad i alla fall och tillslut somnade hon ju alltså också om! I morse vaknade hon när mannen skulle till jobbet, satte sig upp i sängen och började med sitt vanliga "pappa, pappa, pappa" när hon såg honom rota efter kläder i garderoben!

Badade lillan i morse och behöver jag skriva att det mesta av vattnet var överallt förutom i BADKARET :) Hon älskar att skvätta och plaska!

"Hon är stor nu"

Pappa - "mamma hon är stor nu"

Och det stämmer in i minsta detalj, hon vill ENBART äta själv, plockbitar av mat, att mata henne med sked kan man verkligen glömma. Det enda som slinker ner då är gröt. Hon dricker välling och vatten ur flaska annars vill hon ha glas. Hon kryper klättrar, busar o skrattar och har en massa hyss sig för. Hon är INTE vår lilla lilla bebis längre hon är stor tjej nu. Om en och en halv månad börjar jag jobba och hon skall börja dagis. Hon skall klara sig utan mamma o pappa på dagarna, vara med dagisbarnen och fröknarna. Tänk att ett ÅR kan gå så fort, och vilken utveckling dom små liven hinner med. Hon står långa stunder själv, släpper taget och balanserar länge länge. Hon vill roas o lekas med hela tiden, så just nu sliter hon i mitt ben o vill leka, så det är bäst o sluta.

HON ÄR STOR NU, snart fyller vår tjej 1 år, och då kan ni ge er på att det blir kalas!

10 Augusti

Igår tog vi första kontakten med Eksjöhus igen för att se om och hur vi nu skall gå vidare med huset. Det har blivit lite förseningar med lantmäteriet och kommunen som skall bevilja och göra i ordning marken åt oss. Detta pga att vi just varit uppe i semestertider, så därför kommer vi nu inte kunna gå vidare med huset förren tidigast någonstans i September. Det är en evighets lång väntan på något så roligt. Dessa förseningar bidrar ju därför också till att det blir förseningar när huset skall stå klart, men det får man ju leva med! :) Så länge tänker vi, planerar, pratar och drömmer om huset. För det vill jag lova er, det kan man inte få nog av! Senast igår pratade vi om köket och dess planering i form av skåp och luckor. Det är spännande allt det här med planeringen och pappersarbetet innan man sen faktiskt kan följa bygget och då kommer en massa bilder upp!

Sina första steg

Nellie har i dagarna blivit 10 månader gammal och kärleken till henne blir bara större och större. Hon växer och utvecklas varenda dag! :)

Idag har hon nämligen tagit sina första steg, hela FYRA stycken i rad. Hon kan stå långa stunder själv och sen trippa fram små steg och hamna i våra famnar. Hon kan stå och tappa balansen men själv fånga upp den igen. Vi är så STOLTA över henne. Hon är "bara" 10 månader och kan redan SÅ mycket. Det är fantastiskt att se henne utvecklas dag för dag, att få vara med henne varje dag.

Flera tänder har dykt upp, fyra stycken uppe nu och två stycken nere. Man kan tyda fler och fler ord från hennes mun, bland annat tack. Hon diggar till musik så fort den kommer igång. Men hennes favorit ord är helt klart PAPPA. "pappa, pappa, pappa, pappa" kryper hon runt och säger hela tiden. Och bollar är hennes absoluta favorit leksaker. Snart blir hon 1 år och skall börja på dagis och jag skall börja jobba, vår "lilla" bebis skall börja på dagis, det är inte klokt vad tiden går. Och om 15 dagar flyttar vi ifrån denna lägenheten.

Nej, nu skall jag verkligen ta tillvara på tiden och inte sitta vid datan, dags för NELLIE TID :)

1 Augusti

Nu är vi inne i Augusti och snart är mannens semester slut, men vi har som tur är en vecka kvar som vi till största delen kommer tillbringa i Malmö. Det känns inte alls kul att han skall börja jobba igen, det känns jobbigt på något sätt, vi har haft en så fantastiskt mysig semester så man vill aldrig att den ska ta slut. Nellie har kommit så mycket närmare sin pappa, att se dom leka tillsammans hela dagarna, skratta, skoja och busa, mitt hjärta smälter.

Men det är också positivt med Augusti för nu närmar det sig starten för huset, och inom 1 Månad (!!) skall vi ha sovit vår sista natt i denna lägenheten och förflyttat oss till en annan lägenhet. Mycket är på gång nu, så vi har hela tiden saker att se framemot, men än njuter vi av SEMESTER!

RSS 2.0