Taket är på plats!

Mycket har hänt sen jag skrev sist, bland annat är nu taket helt på plats med takpannor och allting! Dom har även börjat en hel del invändigt med att sätta gips på innerväggarna! Det är med andra ord inte länge kvar tills de är dags att sätta igång och spackla och måla för att dom vecka 19 skall kunna montera vårt kök :)

Vi har även fått nycklarna in till huset, alla utom en som såklart entreprenören har! Men det var en mäktig känsla att första gången låsa upp dörren till VÅRT hus!














Allt börjar smälta in

Nu har allt börjat smälta och man förstår verkligen att det är verkligen vårt hus som står där på vår tomt. Allt är vårt, bara vårt. Det är helt underbart och vi bara längtar varje dag efter att få åka ut och titta vad dom har gjort under dagen.








Här kommer det bli sovrum, mitt och mannens fina sovrum! Med en egen walk in closet :)


Här ser vi dörren ut från tvättstugan och till vänste blir det ett barnsovrum och på höger sida ett badrum och ett barnsovrum till!


Här kommer vårat kök att ta form.



Sakta men säkert kommer vårt hus att ta form!


Bilder tagna av Värsåsvillan

Fler bilder från den ljuvliga dagen igår! Dessa bilder är tagna ut av vår säljare. Alltid roligt med bilder från lite olika håll, så dessa fick vi mailade till oss i förmiddags!





















Stor dag!

Det var med förväntan, spänning och längtan som vi slog upp våra ögon klockan 06.30 i morse, klockan 07.00 var det dags för husresningen att ta fart och vi kom fram till tomten kring 10.00 efter en frukost på ett mysigt fik. När vi kom fram var dom redan i fullgång, och vissa väggar var redan på plats. Dagen bjöd på strålande solsken och omkring 8-10 plusgrader! Det är helt otroligt vad dom kan göra på en dag, vi har kommit och åkt från tomten lite då och då under dagen och det är fantastiskt att se vad som skett på tiden man varit borta!

Och än klockan 17.55 är dom inte klara, utan dom spikar fortfarande på taket! Så en tur till ut till tomten blir det senare när lilla skatten skall sova. Vi är så nyfikna och förväntansfulla. Till och med en hel del ut av innerväggarna var på plats redan idag! :)

Vi har varit inne och gått omkring i huset, studerat och funderat och allt är bara så himla PERFEKT! Det är så fint på alla sätt! Helt perfekt för vår lilla familj! Nu har vi några veckor framför oss av jobb för att kring semestern kunna få nyckeln och flytta in på RIKTIGT. Men det ser vi framemot. Äntligen är det på plats!
Och vi har njutit hela dagen och varit alldeles sådär pirrigt nykära och lyckliga, det här är verkligen vår dröm, vår dröm som går i uppfyllelse, här skall vi finna ro och bara mysa!







































Stor dag imorgon

Det är en stor dag för oss i morgon, för klockan 07.00 börjar husresningen! Det är alltså mindre än ett dygn kvar tills dom börjar resa väggarna på vårt hus. Det är en fantastisk känsla och jag längtar så oerhört tills imorgon!

Äkta kärlek

Hade en helt underbar födelsedag!
Fick dom 23 vackraste och finaste röda rosorna jag någonsin sett ut av min vackra man och dotter och ett helt fantastiskt kort med ord som gick rakt in i hjärtat, samt det finaste och mest betydelsefulla halsbandet jag någonsin skådat.

Det var så genomtänkt och så fint gjort.
Halsbandet har tre berlocker, och var och en har en fin betydelse.
En saltvattenspärla med en groda på - Matchar ringen jag fått och grodan symboliserar att jag pussat den och fått en prins min fina prins Philip! Och det är verkligen sanningen! 
Samt ett fint P - som såklart står för Philip, men även en symbol för att han är pappa till våra fina barn!
Och en nyckel med ett hjärta - som symboliserar att jag fått nyckeln till hans hjärta!
det var så fint att han lagt ner så mkt tid och eftertanke med allt detta, och rosorna är ju helt bedårande, dom står här på bordet framför mig och skall få göra under dagen, men sen skall dom torkas och bevaras väl! 

Tack fina man och dotter för att ni finns!

 







Jag älskar er!


Gjuten grund!

Alldeles blank och fin var grunden när vi kom fram igår, fortfarande fuktig och alldeles ny gjuten! Det är häfitgt att se att där kommer vårt hus att stå, och studera alla rör och få förklarat av mannen vad som skall sitta vart, braskamin, köksö osv.





En lycklig man står och studerar grunden, och den fick bra betyg!
Vi längtar, pratar och njuter av varenda sekund ut av detta, det är så spännande att få göra denna resa med världens finaste lilla familj!
Det känns så overkligt, är detta verkligen vårt? Känns som det är någon annans grund, någon annans tomt, men så får man nypa sig i armen för att verkligen förstå att detta är VÅRT! Vi kommer att bo här och jag bara älskar den tanken!


:)

Vi drog en lättnadens suck igår när vi kom fram till tomten, nu ligger värmeslingorna på plats på plattan och det är så gott som färdigt för gjutning!



Uppdatering : Gjutning skall enligt uppgifter ske i eftermiddag! Gissa om jag längtar efter vår tur ut till tomten ikväll!


Måndag

Nu är kant elementen på plats, och snart dags för gjutning :) 8 dagar kvar tills dom reser huset, det går i rasande fart nu! Igår kväll var vi ute och planerade för vårt kommande garage, ritade upp, spekulerade och kom fram till hur vi vill att det skall placeras bredvid huset. ¨



Onsdagkvällens tur till tomten!

Nu har dom snyggat till och förenklat det för lastbilar och allt som skall kunna komma till den 22 Mars för att resa huset, förstärkt marken, grävt ur och täckt igen med grus och massa! Pirrar i magen varje gång man kör ner i "vår" rondell för man är så nyfiken på vad dom har gjort :) Det var ordentligt mörkt när vi var där igår kväll, men några bilder blev det med mobilen i alla fall!!





Vår fina tomt

Dom två första bilderna är från vårt besök på tomten i måndags och den sista är från besöket på tomten igår kväll. Vi är där var och varannan dag nu och studerar vad som har hänt. Och man ser tydligt att det går undan på dagarna medan vi är på jobbet. På dom två första bilderna är allt klart för att dom skall bärja lägga grus (singla) och på den sista så är dom så gott som klara med det. Man ser även rören till toaletterna, och duschen sticka upp :) Det är så spännande att se allt växa fram som man tidigare bara drömt om och sett på papper.

Dessa två underbara människor och liten i magen är dom finaste som finns! Längtar tills jag får flytta in tillsammans med dom i VÅRT hus! Att få pyssla om mina 3 älsklingar och äntligen få landa på riktigt!

Pappa och dotter! Dotter med ett stadigt tag om pappas hand! Ni är så fina!


Singlat och klart, och vad jag förstått är det kant element och lite smått som skall fixas innan grunden kan gjutas! Det där är mannen bättre på ;) Men det är fruktansvärt roligt att se att det händer saker hela tiden!




Ikväll blir det återigen en tur till tomten för att se till vad som hänt, det skall ha grävts ur en hel del för kommande uppfart och liknande så det blir intressant!

Nu är det igång

Nu är vi äntligen igång och första spadtaget är taget. Dom har grävt ur till grunden och grävt dagvatten ledningar! Nu händer det saker för varje dag som går och det är verkligen roligt att följa :) Nu kan vi räkna ner tills huset skall resas, det är 16 dagar kvar!







RSS 2.0