Vi har fått vårt bygglov

Vårt EFTERLÄNGTADE bygglov har äntligen dykt upp, helt fantastiskt känns det och vår säljare kastade sig in på båtens hemsida och bokade biljetter ner till oss, så nu drar vi igång, jippie! Vi har längtat efter detta, det kan ju ta månader att få detta men vårt tog mindre än 5 veckor (!). Otroligt kul känns det, och det känns fantastiskt att äntligen få komma igång. Alltid går enligt planerna än så länge och det känns så himla bra!

Min 2-års present

Kom på att jag glömt att visa min fantastiskt fina present jag fick ut av mannen min på vår två års dag, den är i äkta silver med en saltvattenspärla och småglittrande stenar, den är sagolik och jag bär den varje dag!
Den är även graverad med den finaste texten Familia omnia mea - Familjen är mitt allt.

Tack älskling!



Bygglov på gång

Nu händer det snart saker med byggandet, vi har pratat med dom som har hand om byggloven och idag uppdaterat och skickat in en ny tomtkarta med en ny ritning av huset då den tidigare var 0,5 meter för nära grannen vilket skulle innebära att vi skulle behöva vänta 2 veckor extra (!) på att dom måste ha godkännande utav dom för att vi skall få bygga just där. Då tog vi saken i egna händer och ritade om placeringen av huset och lämnade in en ny ritning på arkitektens bord. Så nu håller vi tummarna att han skall hinna klart och godkänna allt så vi kan meddela Värsåsvillan och entreprenören att "nu kör vi"!

Vi skall i helgen ut och plöja av och rensa upp det sista på tomten så att den står färdig för grundarbete inom kort. Det är roligt när det händer massvis med saker med byggandet, går inte många minuter utan att man tänker på huset! Det har och tar tid att smälta att det kommer bli vårt, att vi äger marken och att vi skrivit på papper om att bygga vårt drömhus! Njuter av bara tanken! Att få göra detta med mina drömmars man och vår fantastiska dotter är obeskrivligt, att få bygga NYTT (!) överhuvudtaget är få förunnat och jag är så otroligt glad att just JAG, vi får göra detta.


Röjning dag två

Idag var det ingen mindre än min fantastiska sambo som satt bakom ratten och styrde traktorn! För att vara första gången han körde en så stor traktor så är jag mäkta imponerad hur han lyckades knuffa ner och lyfta upp träden utan det minsta problem. Jag är så stolt över honom, utan problem klarade han det, han bara hoppade in i traktorn och det syntes inte alls att det var första gången. Han hade fått en minuts genomgång och det såg ut som han gjort det hundra gånger innan! Vi kom en bra bit på väg med tomten och vi har nog bara ett tiotal träd kvar att fälla, samt att köra bort en hel del ris och stubbar, men annars är vi så gott som klara för att komma igång med grund arbetet så fort bygglovet är godkänt!<>





































Första "spadtaget" på tomten!

Tidigt igår morse gav vi oss ut till tomten för att möta upp pappa, för första dagens röjning på tomten. Solen sken, fika korgen var packad och vi hade klätt oss varmt, men behagligt. Vi möttes av som vi redan visste, en tomt full med mindre skog, men när dagen var till ända hade vi röjt fram kvällsolen och 1/4 av tomten var färdig!






































Njuter av kvällssolen










Tomtgränsen




Lyckliga tomtägare







Nu har det verkligen satt igång och vi ser framemot denna resa något enormt, ett fantastiskt roligt år har vi framför oss! Något vi längtat efter, drömt om och som nu kommer bli verklighet! Vi njuter av varenda sekund utav detta, och det pirrar i magen av kärlek varenda dag då jag vaknar upp bredvid denna fantastiska man! Och att mötas i dörren ut av en dotter som skiner som en sol är det bästa som finns! Ni är det finaste som finns, och att få göra denna resa tillsammans med er betyder allt!

RSS 2.0