Bröllopsfix<3

Idag har vi åkt runt med barnens mormor till olika pappersbutiker och sökt inspiration till inbjudningskort och festprogram! Vi var först inne på att beställa korten, men det slöt med att vi handlade material i form av papper, kuvert och dekoration för att själva kunna fixa i ordning allt. Det blir en hel del jobb men också bra mycket roligare att få sätta sin egen prägel på allt <3

Längtar tills beställningen kommer så vi kan få sätta igång!

Men först myshelg med svärföräldrarna! Och en nyårsafton i vårt hus med barnensmormor och man!


Bröllopsplanering <3

Ikväll har vi haft min mor och far på besök för att planera vårt bröllop, jag är fantastiskt tacksam över att dom tycker så mycket om min blivande man och ställer upp för oss i vått och torrt! Att få deras hjälp med bröllopet och verkligen få vara just "prins och prinsessa" för en dag är min dröm <3 längtar så enormt. Och det är så roligt att få planera tillsammans!


Julafton, juldagen, annandagen, måndag, tisdag & onsdag!

Många fullspäckade dagar har gått utan att jag hunnit med att skriva. Vår julafton innehöll god mat, trevligt sällskap, fina julklappar och en tomte. Allt vi kunnat önska med andra ord:) vi tackar för alla fina julklappar till oss och till barnen. Vi fick bokföringsprogram, shoppingtur, Ga prenumeration, ljussläckare, Word för Mac, en bakform, ljusstakar, chokladfontän, kläder, världens mysigaste filt och säkert massa mer!

Barnen fick, en traktor med skopa, en dockvagn, kläder, leksaker, pussel, kritor, ritblock, skallror, första "tvn", speldosa, mjukdjur med bollhav i magen, kläder, spel och mycket mer!

Juldagen tillbringades med lite mer klapp utdelning och fika hos barnens gammelmommo!

Annandagen spelade jag fotboll hela dagen och sen var vi på boulkväll med mat och fika! Och igår och Idag tar vi det mest lugnt, ska handla lite inför nyår och barnens farmor och farfars besök!

I morgon är det arbetsintervju för mannen!


Ett år har gått.

För ett år sen vid den här tiden hade vi en tomt full av snö men inget hus. Då saknade vi ett hus på tomten och detta år saknar vi snö på vår tomt där vi har ett hus! :)
Förra året vid den här tiden var vi föräldrar till en underbar dotter och detta året är vi föräldrar till två underbara döttrar! Tänk så mycket som kan hända på ett år, det är helt fantastiskt. Våra barn sprider så mycket glädje och att nu få fira jul med dom båda skall bli så otroligt roligt även om vår minsting inte förstår så mycket av det ännu! <3

Såhär såg det ut för ett år sen!

Dan före julafton!

Idag gick vi upp tidigt hela familjen, sen har vi varit med pappan när han jobbade en stund, och nu tar vi det lugnt, lillan ligger i babysittern och jollrar och storasyster badar!

Senare skall vi äta julmat hos barnens mormor och hjälpa till att klä deras gran!

och Mannen min har fått besked om att han är kallad till intervju ang nytt jobb!

Härlig dag, bara snön som fattas!


Snart julafton!

Här hemma har vi en stor tjej som längtar efter julafton och tomten något kopiöst! Och jag kan erkänna att jag och mannen är som barn på nytt, inte för att träffa tomten, inte för att öppna paket utan att få uppleva första julen när storasyster förstår. Att få se hennes glädje, hennes miner och hennes lycka! Vi längtar något oerhört. Vi vill skapa traditioner precis som vi har haft sen vi var små, något som skall följa henne i all tid!

Vi vill ha en mysig jul, med start här hemma i tidig morgon! Tända ljus, barnen får öppna klappar, vi kan leka med dom nya sakerna och äta mysig frukost. För att sen åka och fira med övrig familj!


Att vakna utav en puss<3

Det är skillnad på att vakna utav sig själv eller vakna av att bli väckt, eller vakna av en puss på kinden och en storasyster som säger dags att vakna mamma!

Det sist nämnda är helt klart bäst av allt, oavsett om pussen är från världens finaste man eller världens finaste barn, då spelar inte tiden på klockan så stor roll heller! <3


Syskonkärlek<3

Syskonkärlek är bland det finaste som finns att uppleva och få se. Våra två små flickor är helt fantastiska mot varandra. Storasyster tar hand om, pysslar om, klappar, kramar och vill hjälpa till med allt kring lillasyster. Hon är så stolt över att kunna stoppa i nappen, lägga på en filt, hämta en blöja eller bara sitta bredvid och sjunga eller visa sina leksaker!

Idag sa hon "mamma när hon börjar på mitt dagis, då kommer jag ta ner pusslet till henne och hon får leka med mina kompisar". <3 hur go får man vara.

Mamma och pappa älskar er över allt annat!


3 månaders vaccin.

Idag har lillasyster fått vaccin i båda låren, första gick galant utan gråt men när hon fick den andra gjorde de jätte ont både på henne och i mamma och pappas hjärta :-( men nu är det klart och vi håller tummarna att hon slipper biverkningar så som feber och ont i benen!


Nyklippt storasyster!

Igår kväll klipptes storasysters hår för första gången (förutom toppning av luggen innan). Hon satt förvånansvärt stilla och lät sig klippas:-)

Nu är vi redo för jul och nyår, endast 2 dagis dagar kvar sen blir hon hemma till början av januari! <3 det skall firas jul, farmor och farfar skall komma och massa annat mys!


Två gånger tumbarn<3

Vår stora tjej har varit ett tumbarn sen hon upptäckte den vid 3 månaders ålder, på torsdag blir vår minsta tjej 3 månader och även hon har börjat hitta sin tumme titt som tätt även om nappen är allra bäst än så länge.

De ska bli spännande att se om även hon kommer favorisera tummen!


Söndagsmys med tidig morgon!

Båda barnen vaknade tidigt i morse, så vi har hunnit med en hel del. Ätit frukost, ätit tidig lunch, städat huset, kört med bilar, målat och pysslat, vikt tvätt, sett på Disney kanalen, tänt fjärde ljuset, diskat och såklart bytt blöjor! Nu tänkte vi för första gången idag sätta oss ner i soffan och bara vara en stund! (om barnen tillåter såklart).

Mannen skall väckas också! Undrar om han börjar bli sjuk stackarn <3


Världens finaste man<3

Det är min blivande man det! <3


Fåglar!

Till storasysters stora förtjusning har vi satt upp ett fågelbo, ett stort ett! Alldeles nyss hade vi 16 ätande fåglar på en gång och tjejen står på stolen i köket och tittar med stora ögon <3


Tröttis kväll

Stora tjejen är förkyld och har varit hemma från dagis idag. Fick följa med på möte med mina tränare idag! Det var ett givande samtal och det blir nog bra till slut:-)

Resten av veckan har vi inga större planer för, får se vad som dyker upp, skönt att bara ta det lugnt också!


Världens finaste tärna!

Lucia firandet idag var en höjdare, vår stora tjej tyckte det var så kul! Hon tog inte i för kung och fosterland i sångerna som här hemma för blygheten smög sig på, men hon riktigt sprudlade av lycka efteråt! <3

Vi fikade lussebullar, pepparkakor och drack saft efteråt med alla fröknar, barn och deras föräldrar och syskon!


Lucia firande på dagis idag <3

Idag är det en stor dag för storasyster, första året med riktigt luciatåg på dagis. Hon skall vara tärna med glitter i håret!

Det ekar med lucia sånger här hemma. Och hon vill inget annat än att åka iväg till dagis nu på en gång! Håret är flätat, luciakläderna är nerpackade och sångerna sitter som en smäck! <3 Hela dagen idag skall dom öva innan föräldrar och nära och kära kommer dit kl 15.00!


Foton!


Nattning!

Vi har en tankspridd stor tjej hos oss just nu, nattningarna tar låång tid. Det är en period i hennes utveckling skulle jag tro! Hon frågar mycket, tänker och spekulerar, just nu väldigt mycket om tomten och julen. Det är så härligt att se henne utvecklas och verkligen fundera över saker. Hon vill lära sig! Hon är så liten men ändå så himla stor. Men när en liten tjej skriker efter mammas mat blir de ofta lite trubbel i nattningarna då båda just nu kräver mammas närhet! Underbara barn!

Hon pratar ju flytande, hon kan säga varenda ord vi ber henne säga. Hon är ju faktiskt bara 2 år och 2 månader! Vår stora tjej.

Jag tror mycket handlar om allt som hänt, allt med lillasyster, nytt hus, julen ja allting snurrar i hennes lilla huvud! Som vi älskar dig vår stora skatt!


Mys söndag

Vi besökte en butik tidigare idag som sålde heminredning till inköpspris, en mysig liten butik med massor av fint! Vi kom hem med en ljusstake med fyra ljus, ett underlägg man hänger över armstödet på soffan, en julklapp och en mysig åsna till storasyster!

Efter de hängde vi en liten stund hos barnens mormor och nu ikväll har vi ordnat de sista bland alla sakerna från lillasysters rum, samt pyntat klart granen!

Nu brinner brasan, vi har tänt ljus, fått mat i magen och storasyster pusslar!


Gran!

Idag var jag och våra små flickor och köpte gran, som vi precis har pyntat!


En början!


Ordnat kaos..?

Flyttade vi precis in..? Har vi bott här i snart ett halv år...? Man börjar undra! Nja riktigt så illa som det ser ut är det inte!

Vi har plockat ur lillasysters rum, för att få ordning där :-) kartongerna får ta plats på "vinden" och i förrådet så länge tills var sak hittar sin plats(!).

Här nedanför skulle de va en bild ut av 15 flyttkartonger, 2 golfbagar, 1 pulka, terassvärnare och lite annat, men kära blogg.se vill inte publicera den:/ ni får tänka er bilden istället!


En eftermiddag med sovande barn!

Båda våra små älsklingar sussar gott, mannen jobbar, huset är städat, disken är diskad och tvätten är tvättad och vikt, vad gör man då...? Rastlös!

Jag vill leka, bygga pepparkakshus, och baka, men har inga ingredienser. Får lösa det senare:-) så länge njuter jag av att bara sitta och titta på våra två välskapta och helt underbara barn! Ni är det finaste som finns.

I helgen har vi planer på att få klart förrådet, få in alla saker, rensa ur lilltjejens blivande rum för att så småningom göra det till hennes!! Längtar efter att få göra de lika fint som storasysters:-)





Framför brasan mys!

Barnen är nybadade, stora tjejens hår är flätat, pyjamasen är på och vi ligger framför brasan på en filt och myser!

Storasyster pusslar och lillasyster tittar på:-)


RSS 2.0